Το αριστούργημα του κλασικού μπαλέτου «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» για μία μοναδική παράσταση στην Αθήνα, στις 27 Σεπτεμβρίου. Μετά το εντυπωσιακό sold out στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, το διαχρονικό αριστούργημα του κλασικού ρεπερτορίου «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» ζωντανεύει στη σκηνή του Θεάτρου Ακροπόλ στην Αθήνα.
Το μουσείο του Λούβρου εκπέμπει SOS: Διαρροές και αυξομειώσεις θερμοκρασίας απειλούν τα αμέτρητα σπουδαία έργα τέχνης

Σήμα κινδύνου εκπέμπει το μουσείο του Λούβρου προς την κυβέρνηση της Γαλλίας λόγω των αμέτρητων ζημιών που υπάρχουν εντός του χώρου.
Το πιο δημοφιλές μουσείο παγκοσμίως, το μουσείο του Λούβρου, ζήτησε επειγόντως βοήθεια από την κυβέρνηση της Γαλλίας για να αντιμετωπιστούν οι διαρροές νερού, η κατεστραμμένη θερμομόνωση του χώρου και να ανακαινιστούν οι εγκαταστάσεις υγιεινής για τους εκατομμύρια επισκέπτες που δέχεται κάθε χρόνο.
Σε επιστολή προς την υπουργό Πολιτισμού, Ρασιντά Ντατί, την οποία αποκάλυψε η εφημερίδα Le Parisien, η διευθύντρια του μουσείου, Λοράνς ντε Καρ, προειδοποίησε ότι οι εγκαταστάσεις του είναι σε πολύ κακή κατάσταση, τονίζοντας πως οι διακυμάνσεις στη θερμοκρασία, θέτουν σε κίνδυνο τη διατήρηση των έργων τέχνης.
Μόνο το 2024, το Μουσείο του Λούβρου υποδέχθηκε 8,7 εκατομμύρια επισκέπτες. Όλοι τους πέρασαν από την εμβληματική σε σχήμα πυραμίδας, είσοδο, την οποία εμπνεύστηκε ο αρχιτέκτονας Ι.Μ. Πέι.
Ακόμη και αυτή η σύγχρονη προσθήκη έχει γίνει πλέον δυσλειτουργική, αφού το καλοκαίρι επικρατούν υψηλές θερμοκρασίες στο εσωτερικό της γυάλινης πυραμίδας.
Η επικεφαλής του μουσείου δεν διστάζει να παραδεχθεί πως η επίσκεψη στο Λούβρο έχει γίνει πλέον «δοκιμασία» για τους τουρίστες καθώς ορισμένα έργα τέχνης είναι δύσκολο να εντοπιστούν λόγω ελλιπούς σήμανσης ενώ δεν υπάρχουν χώροι για την ξεκούραση του επισκέπτη και οι εγκαταστάσεις υγιεινής δεν επαρκούν.
Εκτός από τη ριζική ανακαίνιση που ζητήθηκε να γίνει, εξετάζεται επίσης η κατασκευή νέας πτέρυγας για την περίφημη Μόνα Λίζα, καθώς και μια νέα είσοδος στο ανατολικό άκρο του μουσείου για να αποσυμφορηθεί η είσοδος της Πυραμίδας.
Χτισμένο στα τέλη του 12ου αιώνα, το παλάτι του Λούβρου ήταν επί αιώνες η επίσημη κατοικία των βασιλέων της Γαλλίας, μέχρι που ο Λουδοβίκος ΙΔ΄ το εγκατέλειψε για να εγκατασταθεί στις Βερσαλλίες.
Το 1793 μετατράπηκε σε μουσείο για τη βασιλική συλλογή έργων τέχνης.
Έχει σχεδιαστεί να δέχεται 4 εκατ. επισκέπτες κάθε χρόνο αν και το 2018 κατέγραψε ρεκόρ με 10,2 εκατ. επισκέπτες.
Η σημερινή διευθύντρια, η οποία διορίστηκε το 2021, έχει επιβάλει όριο 30.000 επισκεπτών ημερησίως για να αποτρέψει τον συνωστισμό.

Ο βραβευμένος με τρία Grammy σαξοφωνίστας Branford Marsalis έρχεται με το κουαρτέτο του για μία μοναδική συναυλία στο Ξέφωτο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος
Το Lemon, η απίστευτη ιστορία του πιανίστα 1900 που γεννήθηκε πάνω σ' ένα καράβι και δεν κατέβηκε ποτέ από αυτό, συνεχίζει το πρωτότυπο πανελλαδικό του ταξίδι για 7η συνεχόμενη χρονιά. Λίγο πριν την περιοδεία του σε αποκεντρωμένα σημεία της Ελλάδας, το Lemon κάνει στάση στην Αθήνα και θα παρουσιαστεί -με ελεύθερη είσοδο- στην Κηφισιά, την Πέμπτη 10...
Στον εμβληματικό χώρο του Ιδρύματος Εικαστικών Τεχνών Τσιχριτζή αναβιώνει μέσα από τα έργα σύγχρονων αξιόλογων εικαστικών η ζωή και το έργο του «Γίγαντα» της σύνθεσης και της μουσικής, του Μίκη Θεοδωράκη.
Tο 'Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού», συνεχίζει την παράδοση στις υπερπαραγωγές βασισμένες στα σπουδαία έργα της παγκόσμιας λογοτεχνίας. Τη νέα σεζόν 2025-26 ανανεώνει τη συνεργασία του με την σκηνοθέτρια Κωνσταντίνα Νικολαΐδη, η οποία διασκευάζει για τη σκηνή το κλασικό μυθιστόρημα του Βίκτορ Ουγκό "Η Παναγία των Παρισίων".
ΟΙ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΚΑΒΑΛΑΡΗΔΕΣ του Ρίτσαρντ Στάιτς
Σε μια σειρά εξεγέρσεων με αφετηρία το 1820, τέσσερις αξιωματικοί του στρατού ξεκίνησαν έφιπποι από άσημες ευρωπαϊκές πόλεις για να φέρουν πολιτική ελευθερία και συντάγματα στην Ισπανία, τη Νάπολη και τη Ρωσία, και εθνική ανεξαρτησία στους Έλληνες.