Μετά τη σκηνή της Eurovision, η Klavdia ανεβαίνει σε καλοκαιρινό stage για την πρώτη προσωπική της συναυλία.
Το μουσείο του Λούβρου εκπέμπει SOS: Διαρροές και αυξομειώσεις θερμοκρασίας απειλούν τα αμέτρητα σπουδαία έργα τέχνης

Σήμα κινδύνου εκπέμπει το μουσείο του Λούβρου προς την κυβέρνηση της Γαλλίας λόγω των αμέτρητων ζημιών που υπάρχουν εντός του χώρου.
Το πιο δημοφιλές μουσείο παγκοσμίως, το μουσείο του Λούβρου, ζήτησε επειγόντως βοήθεια από την κυβέρνηση της Γαλλίας για να αντιμετωπιστούν οι διαρροές νερού, η κατεστραμμένη θερμομόνωση του χώρου και να ανακαινιστούν οι εγκαταστάσεις υγιεινής για τους εκατομμύρια επισκέπτες που δέχεται κάθε χρόνο.
Σε επιστολή προς την υπουργό Πολιτισμού, Ρασιντά Ντατί, την οποία αποκάλυψε η εφημερίδα Le Parisien, η διευθύντρια του μουσείου, Λοράνς ντε Καρ, προειδοποίησε ότι οι εγκαταστάσεις του είναι σε πολύ κακή κατάσταση, τονίζοντας πως οι διακυμάνσεις στη θερμοκρασία, θέτουν σε κίνδυνο τη διατήρηση των έργων τέχνης.
Μόνο το 2024, το Μουσείο του Λούβρου υποδέχθηκε 8,7 εκατομμύρια επισκέπτες. Όλοι τους πέρασαν από την εμβληματική σε σχήμα πυραμίδας, είσοδο, την οποία εμπνεύστηκε ο αρχιτέκτονας Ι.Μ. Πέι.
Ακόμη και αυτή η σύγχρονη προσθήκη έχει γίνει πλέον δυσλειτουργική, αφού το καλοκαίρι επικρατούν υψηλές θερμοκρασίες στο εσωτερικό της γυάλινης πυραμίδας.
Η επικεφαλής του μουσείου δεν διστάζει να παραδεχθεί πως η επίσκεψη στο Λούβρο έχει γίνει πλέον «δοκιμασία» για τους τουρίστες καθώς ορισμένα έργα τέχνης είναι δύσκολο να εντοπιστούν λόγω ελλιπούς σήμανσης ενώ δεν υπάρχουν χώροι για την ξεκούραση του επισκέπτη και οι εγκαταστάσεις υγιεινής δεν επαρκούν.
Εκτός από τη ριζική ανακαίνιση που ζητήθηκε να γίνει, εξετάζεται επίσης η κατασκευή νέας πτέρυγας για την περίφημη Μόνα Λίζα, καθώς και μια νέα είσοδος στο ανατολικό άκρο του μουσείου για να αποσυμφορηθεί η είσοδος της Πυραμίδας.
Χτισμένο στα τέλη του 12ου αιώνα, το παλάτι του Λούβρου ήταν επί αιώνες η επίσημη κατοικία των βασιλέων της Γαλλίας, μέχρι που ο Λουδοβίκος ΙΔ΄ το εγκατέλειψε για να εγκατασταθεί στις Βερσαλλίες.
Το 1793 μετατράπηκε σε μουσείο για τη βασιλική συλλογή έργων τέχνης.
Έχει σχεδιαστεί να δέχεται 4 εκατ. επισκέπτες κάθε χρόνο αν και το 2018 κατέγραψε ρεκόρ με 10,2 εκατ. επισκέπτες.
Η σημερινή διευθύντρια, η οποία διορίστηκε το 2021, έχει επιβάλει όριο 30.000 επισκεπτών ημερησίως για να αποτρέψει τον συνωστισμό.

Πρεμιέρα για την παράσταση που υπογράφει ο Θέμης Μουμουλίδης στις 28 Ιουνίου στο Θέατρο Αρχαίων Κλεωνών στη Νεμέα στην Κόρινθο
Ιούνιος στο σπίτι του Ελύτη
Συναυλία «Βγες για λίγο στο μπαλκόνι»
«Το βιβλίο Εγγράµµατοι σε έναν ψηφιακό κόσµο: Παιδεία στα Μέσα και την Πληροφορία αποτελεί ένα από τα πιο ολοκληρωµένα έργα στον τοµέα του ψηφιακού γραµµατισµού και της εκπαίδευσης στα µέσα», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι εκδόσεις ΤΟΠΟΣ και συμπληρώνουν πως «Η προσέγγιση της κας Χρυσανθοπούλου συνδυάζει θεωρητική θεµελίωση και εµπειρική έρευνα,...
Τα μαθήματα τελειώνουν και δίνουν τη θέση τους στα «Ανοιχτά Σχολεία». Ένα δημιουργικό καλοκαίρι στους μικρούς δημότες προσφέρει ο Δήμος Αθηναίων μέσω της Αντιδημαρχίας Παιδείας, Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Περιουσίας και Δόμησης με το πρόγραμμα "Ανοιχτά Σχολεία".
«Έφυγε» από τη ζωή ο δημοσιογράφος και λογοτέχνης Γιάννης Κορίδης. Θεωρείται ως ένας από τους σημαντικότερους ποιητές της λεγόμενης δεύτερης μεταπολεμικής γενιάς. Με την ποίησή του ασχολήθηκαν οι Νίκος Καζαντζάκης, Βάσος Βαρίκας, Γιάννης Χατζίνης, Ρήγας Γκόλφης, Ζωή Καρέλλη, Ανδρέας Καραντώνης, Άρης Δικταίος, Μάρκος Αυγέρης, Άγγελος Φουριώτης,...