«Ειλικρινά, δεν πιστεύω ότι έκανα πάρα πολύ σπουδαία πράγματα στην καριέρα μου. Για ένα πράγμα όμως σας διαβεβαιώ. Στη γαλέρα της ζωής μου τράβηξα άγριο κουπί.»
— Θανάσης Βέγγος
Tι συμβολίζει το Πρωτομαγιάτικο στεφάνι

Το πρωτομαγιάτικο στεφάνι είναι, σχεδόν, το μοναδικό έθιμο που εξακολουθεί να μας συνδέει με την παραδοσιακή Πρωτομαγιά, μια γιορτή της άνοιξης και της φύσης με πανάρχαιες ρίζες, πλούσια σε εκδηλώσεις σε παλαιότερες εποχές. H Πρωτομαγιά με το μάζεμα των λουλουδιών για το πρωτομαγιάτικο στεφάνι, ενισχύει τις σχέσεις του ανθρώπου με τη φύση, από την οποία οι περισσότεροι έχουμε απομακρυνθεί, ζώντας στις πόλεις.
Το μαγιοστέφανο, φτιάχνεται από εφτά ειδών λουλούδια και έχει δύναμη μαγική-αποτροπιαστική. Σε κάθε στεφάνι βάζουν σκόρδο για τη βασκανία, αγκάθι για τον εχθρό, στάχυ για να φέρει ευφορία. Για να πιάσουν οι ευχές που έκαναν οι νοικοκυρές παλιότερα, το μαγιάτικο στεφάνι έπρεπε να γίνεται από συγκεκριμένα λουλούδια:
Ανθισμένο σπίτι: Tραντάφυλλα, γαρύφαλλα, βιόλες, πασχαλιές (λιλά), γεράνια.
Ευτυχία του σπιτιού: Kλωνάρια ανθισμένα από αγιόκλημα και από ελιά.
Γεμάτο σπίτι: Στάχια και λουλούδια του κάμπου, όπως μαργαρίτες, παπαρούνες.
Για τη γλωσσοφαγιά: Μια κουκιά (φυτό) με τις ρίζες και τους καρπούς της.
Για την αγάπη των κοριτσιών του σπιτιού: Eνα κλωνάρι λιγαριά.
Για το μάτι: Eνα κεφάλι σκόρδο, κρεμασμένο στη μέση στο στεφάνι για να φαίνεται.
Στα νησιά της Μεσογείου την Πρωτομαγιά, φτιάχνουν ένα στεφάνι με λουλούδια συνήθως αγριολούλουδα, μαργαρίτες και πιο σπάνια παπαρούνες. Το λουλούδινο στεφάνι κρεμιέται έξω από τα σπίτια.
Το μαγιάτικο στεφάνι θα παραμείνει στο σπίτι μέχρι τα μέσα του καλοκαιριού. Στη γιορτή του Αη Γιάννη του Κλείδωνα το ρίχνουν στη φωτιά.
Ανάβουν φωτιές σε δρόμους και πλατείες και πηδούν πάνω από τη φωτιά τρεις φορές, τρέχοντας.
Τα έθιμα για την Πρωτομαγιά ανά την Ελλάδα
Στη Σέριφο κρεμούν από το προηγούμενο βράδυ στην πόρτα στεφάνια από τσουκνίδα, λουλούδια και σκόρδο.
Στη Σύμη βάζουν κλωνάρια ελιάς, αγκαθιού και μαύρης συκιάς.
Στην Πάργα, τα παιδιά ανήμερα της Πρωτομαγιάς πηγαίνουν από σπίτι σε σπίτι και τραγουδούν το τραγούδι του Μαγιού και κρατάνε στα χέρια τους κλωνάρια πορτοκαλιάς ή νεραντζιάς γεμάτα άνθη.
Στην Εύβοια συνδυαστικά με τα λουλούδια γίνεται και παράκληση για βροχή με στόχο την καρποφορία.
Στα Μέγαρα την παραμονή της Πρωτομαγιάς τελείται το έθιμο του Μάη.
Οι αρραβωνιασμένες νέες κοπέλες φορώντας την νυφική παραδοσιακή φορεσιά, τα «κατηφένια», προσφέρουν ως ένδειξη σεβασμού ένα στεφάνι λουλουδιών στην μέλλουσα πεθερά τους.
Μαζί με το στεφάνι προσφέρουν και μια κεντητή κουλούρα ψωμιού και κόκκινα αυγά.

Η ΕΡΤ3 διοργανώνει συζήτηση για τη σχέση του βιβλίου με τα κοινωνικά δίκτυα με τίτλο «Το "έξυπνο" βιβλίο Διαβάζοντας στον αλγόριθμο», στο πλαίσιο της 21ης Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου, την Πέμπτη 8 Μαΐου και ώρα 18:00, στο Περίπτερο 14 Αίθουσα "Cosmos".
Άνοιξε η πλατφόρμα αιτήσεων για το «Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού 2025-2026» της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ). Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει την 1η Ιουνίου 2025 και θα αφορά σε 300.000 επιταγές (vouchers), με προϋπολογισμό 50 εκ. ευρώ.