Οι εικαστικοί Εύα Μελά, Ουρανία Βολονάκη και Νατάσα Κοντούλη συναντιούνται
«Η Αγάπη άργησε μια μέρα» ταξιδεύει στην Καβάλα

Μετά τα συνεχόμενα soldout και τις εξαιρετικές κριτικές σε Θεσσαλονίκη, Κοζάνη, Βέροια καθώς και σε άλλες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, η παράσταση «Η Αγάπη άργησε μια μέρα» ταξιδεύει στην Καβάλα.
Το εμβληματικό βιβλίο της Λιλής Ζωγράφου «Η αγάπη άργησε μια μέρα» μεταφέρεται στη θεατρική σκηνή, σε σκηνοθεσία Ένκε Φεζολλάρι ο οποίος συνυπογράφει μαζί με τη Ροδή Στεφανίδου και τη διασκευή- δραματουργική επεξεργασία. Πρόκειται για έναν ύμνο στην ελευθερία και τον έρωτα.
Η παράσταση, που αποτελεί μια συμπαραγωγή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος και του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Κοζάνης, θα φιλοξενηθείτο Σάββατο 1 και την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου Θέατρο «Αντιγόνη Βαλάκου», στην Καβάλα
Οι θεατές γίνονται ένα με τις ηρωίδες και το δράμα που περνάει η καθεμία ξεχωριστά, αναδεικνύοντας δύσκολα κοινωνικά θέματα που κυριαρχούσαν περασμένες δεκαετίες, όπως η ελευθερία και η αποδοχή της διαφορετικότητας, και τα οποία όμως απασχολούν και τη σύγχρονη κοινωνία.
Η άκρως ατμοσφαιρική παράσταση με τις εξαιρετικές και πολύ δυνατές ερμηνείες των ηθοποιών κρατούν σε εγρήγορση τους θεατές, καθόλη τη διάρκειά της. Οι άψογες παρεμβάσεις με τα βίντεο και τον λόγο της Λιλής Ζωγράφου δίνουν το στίγμα του συνολικού της έργου.
Στο έργο σκιαγραφείται αριστοτεχνικά η απάνθρωπη σκληρότητα της πατριαρχικής οικογένειας, οι κοινωνικές συμβάσεις και η ευλογία της αγάπης.

Πρόκειται ουσιαστικά για μια αλληγορία πάνω στον φασισμό και στον τρόπο που αυτός ποτίζει τις ανθρώπινες σχέσεις. Αναδεικνύονται τα σοβαρά και διαχρονικά προβλήματα που προκύπτουν από την τήρηση των «πρέπει», τη μη αποδοχή της διαφορετικότητας, τη λανθασμένη υποταγή και την καταπάτηση της ελευθερίας, στην καθημερινότητα.
Ο άνθρωπος, του χθες και του σήμερα, οι αδυναμίες και οι επιθυμίες του βρίσκονται στο επίκεντρο.
Το έργο «Η αγάπη άργησε μια μέρα», βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Λιλής Ζωγράφου, γραμμένο το 1994, το οποίο έγινε τηλεοπτική επιτυχία το 1997. Η συγγραφέας εστίασε στα μυθιστορήματά της στην πάλη για την ανεξαρτησία των γυναικών και στη γυναικεία χειραφέτηση. Το έργο πραγματεύεται την τόλμη που απαιτεί η ελευθερία καθώς και τον αγώνα ενάντια στην επιβολή και τον αυταρχισμό. Μια απεικόνιση της πατριαρχικής κοινωνίας και του βαθιά ριζωμένου μισογυνισμού.

Το νέο βιβλίο του Αλέξανδρου Δεμερτζή «Γιαγιά, είμαι δυνατός πια» από τις εκδόσεις Αδράχτι
...αν ο Ocean Vuong κατοικούσε στα Πατήσια και λεγόταν Αλέξανδρος. Ένα βιβλίο για την γενιά του '95, τις γιαγιάδες, το μπάσκετ, τους φίλους και τους καλοκαιρινούς έρωτες.
Το αριστούργημα του κλασικού μπαλέτου «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» για μία μοναδική παράσταση στην Αθήνα, στις 27 Σεπτεμβρίου. Μετά το εντυπωσιακό sold out στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, το διαχρονικό αριστούργημα του κλασικού ρεπερτορίου «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» ζωντανεύει στη σκηνή του Θεάτρου Ακροπόλ στην Αθήνα.