Στη μεγάλη αγκαλιά της Αττικής, τριάντα οκτώ μόλις χιλιόμετρα νοτιοανατολικά από το κέντρο της Αθήνας, στις εκβολές του ποταμού Ερασίνου, βρίσκεται το Αρχαιολογικό Μουσείο της Βραυρώνας και το ιερό της Αρτέμιδος, τόπος λατρείας και προσφοράς, συνδεδεμένος με την ιδιότητα της θεάς ως προστάτιδας των επίτοκων γυναικών και των μικρών παιδιών. Σύμφωνα με τον μύθο αλλά και τον περιηγητή Παυσανία, ο Ορέστης και η Ιφιγένεια ίδρυσαν το Ιερό στην Βραυρώνα και έφεραν εκεί την λατρεία της Αρτέμιδος.
- Σε λίγες μέρες, το Αρχαιολογικό Μουσείο της Βραυρώνας, μας καλωσορίζει σε μια αισθαντική ψηφιακή «ξενάγηση».
Θα χρειαστούμε ένα κινητό τηλέφωνο και ακουστικά. Η Μάγδα Κόρπη, θεατρολόγος και σκηνοθέτης, αφουγκράζεται τις φωνές δέκα επιλεγμένων εκθεμάτων του Αρχαιολογικού Μουσείου της Βραυρώνας, κι αυτές με τη σειρά τους μας διηγούνται με πρωτότυπο τρόπο και μέσω ψηφιακής τεχνολογίας, τη δική τους ζωή.
Σύμφωνα με σχετικό δελτίο Τύπου, πρόκειται για ένα μοναδικό ψηφιακό οδοιπορικό σε επιλεγμένα εκθέματα του Αρχαιολογικού Μουσείου της Βραυρώνας, μια διαφορετική βιωματική πλοήγηση, πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ-ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ 2024 – Ψηφιακές Δράσεις Πολιτισμού» του υπουργείου Πολιτισμού και σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ανατολικής Αττικής, χωρίς την υποστήριξη και την καθοδήγηση της οποίας, δεν θα ήταν δυνατή η υλοποίηση της πρωτότυπης αυτής εμπειρίας.
- Οι επισκέπτες του Μουσείου, σαρώνοντας με το κινητό τους τηλέφωνο το QRcode πλάι από τα επιλεγμένα εκθέματα και φορώντας τα ακουστικά τους, θα μπορούν να ακούσουν και να παρακολουθήσουν ένα αλλιώτικο -εν είδει κοσμικού ημερολογίου- Ψηφιακό Οδοιπορικό, αποτελούμενο από αφήγηση, εικόνα και ήχο.
Πηγή : ertnews.gr